Välkommen barnsjukdom :(
Datum: 2012-06-25 Tid: 10:08:09 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Fy för böveln...
 
Stackars knodden har fått svinkoppor.
 
Det började med vad vi trodde var ett myggbett som hon kliade sönder och blev infekterat. Men efter några dagar med spritbaddande och det fortfarande "växte" och rodnade insåg vi efter lite forskning att det här faktiskt rör sig om Svinkoppor. Snart hade hon även börjat smitta sig själv och har nu prickar både på mage, lår och arm.
 
Nu när vi väl vet vad det är- kan vi ju också behandla det på rätt sätt. Byta sänkläder och låta henne ha långärmat och långbyxor dygnet runt för att hindra hudkontakt för vidare smittning. Man skall tvätta såren så ofta det bara går med tvål och vatten, badda med alsolsprit och pilla bort skorpan då det är där själva bakteriena sitter. Och jag kan bara säga en sak: Bluäääh!
 
Jag har aldrig varit äckelmagad när det gäller knodden. Snor, blod, bajs, kräk -no worries. Men det här var nog det värsta. Det vänder sig i magen på mig när jag tvingas pilla bort skorpor på henne. Huga!
 
Men såklart gör vi vad vi kan. Jag är dock glad att det är nu är x-karlns vecka då han inte har lika stora problem med detta som jag.
 
Förhoppningsvis får hon antibiotika när de idag ska till vårdcentralen och än är hennes ansikte beskonat. Hon verkar heller inte vara bekymrad av såren med varesig smärta eller kliande och de är ju inte farliga på något sätt, men jag hoppas innerligt att detta snart försvinner så hon får återgå till dagis och vardag. Jag jobbar på som vanligt då jag blivit beskonad och smittar inte så länge jag inte själv har koppor.
 
Jag ser fram emot alla andra härlig åkommor som säkerligen komma skall: Löss, skabb, vårtor och vattkoppor. :/ Åh ljuvliga småbarnsliv. Här kan ni läsa mer om svinkoppor/Impetigo.

8 Kommentarer
Anna

Nämen åh fy! :(
Helt bakvänt att pilla bort skorpor, i vanliga fall ska man ju ge fan i, vilket jag alltid har svårt med haha.

Krya på knoddas och håller tummarna att du sluppit bli smittad!

2012-06-25 l 10:17:10
Blogg/hemsida: http://uffelina.wordpress.com
S

min dotter har också fått svinkoppor nu för första gången och jag håller helt med dig - har aldrig varit äckelmagad (o jobbar i vården) men duuude..detta är verkligen ingen höjdare! M har fått en kräm som heter fucidin så nu smörjersmörjersmörjer vi tre gånger om dagen, hoppas det ger med sig snart för flytande antibiotika får jag bara inte i henne :( skönt att du sluppit det hittills iaf, jag har inte heller fått nån koppa *peppar peppar!* Men som du säger, detta är bara början o fler åkommor ska avverkas, vi kommer bli härdade haha =))

2012-06-25 l 13:16:00
Mia

tips.... om du inte har alcogel hemma så köp hem de o sprita händerna efter du tvättat, smort eller annat.....

2012-06-26 l 09:27:33
Blogg/hemsida: http://miamartini.blogg.se
Jessica

Hoppas det går över snabbt!
Här har vi haft svinkoppor tillsammans, jag och tre snorungar- det var hemskt!

Hoppas ni slipper springmask- DET, om något, får mig att spy....!

Svar: Åh FY! Det hade jag inte ens tänkt på!:( Haha... Ja peppar peppar:P
Anouk

2012-06-26 l 22:08:08
Blogg/hemsida: http://justanothermama.wordpress.com
meh.blo.gg

Skabb är nog ingen större risk iofs ;)
Svinkoppor äär ett elöände men man kan också få det väldigt lindrigt, typ en blåsa eller två i ansiktet.

Svar: Träffade knodden igår och även om det är på bättringsvägen så har hon fått betydligt fler koppor. Fortfarande är ansiktet beskonat (peppar peppar) men jag klarar inte av det alltså:( hujja
Anouk

2012-06-29 l 09:03:49
Blogg/hemsida: http://meh.blo.gg/
Tessa.

Åh, svinkoppor är verkligen djävulens påfund! Jag har haft det i ansiktet tre gånger i mitt liv, det började som en liten finne, trodde jag.. Den började jag klämma på, sen spred det sig och blev större och större, kliade utav bara helvete. Det slutade med att halva ansiktet var fullt av svinkoppor. Det varade, såren gick upp varje gång jag öppnade munnen för att äta/prata/skratta. Nej fyfan vad vidrigt det är!! Jag hoppas innerligt att knodden blir av med sina snabbt!

Kramar!

2012-07-15 l 20:25:55
Blogg/hemsida: http://avaritia.blogg.se
AnnaSeterasshttp://www.ziter.ru/index.php?productID=3745
http://kompbook.ru/index.php?productID=128320
http://appolloshop.ru/product/kakimi-osobennostjami-obladajut-rezinovye-kompensatory-i-dlja-chego-oni-trebujutsja
http://ferbs.ru/index.php?productID=109215

2018-01-18 l 03:19:55
madgedh60

My new web project:
http://doreen.web.telrock.net

2018-08-08 l 08:18:42
Blogg/hemsida: http://bradley.web1.telrock.netNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin