Inte bra
 Datum: 2012-03-31 Tid: 12:13:01 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag har tagit bort mig från Facebook. Det säger en del om hur socialt tillmötesgående jag är nu. Möjligt att jag återkommer här. Möjligt att jag inte gör det.

Nu ska jag fokusera på mig själv. och på knodden. Kärlek till er. [drar ändå en vinnare när det är dags, så passa på o tävla.]Pics
 Datum: 2012-03-28 Tid: 20:06:57 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

En dagens från när lekfarbror Kitte var och hälsade på sjuklingen med bubblor och en gårdagens på lortgrisen som var ute i sanden hela dagen på dagis. Notera truckerkepan med den där baskade katten. Haha.Feber var det här
 Datum: 2012-03-28 Tid: 13:00:16 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer
igen. ?

Är detta verkligen normalt att knodden är sjuk så ofta? Man får ju igenkännande kommentarer ofta och på förskolan säger de att upp till två års ålder är det väldigt vanligt då de har så dåligt immunförsvar, men det känns ändå förargligt. och sorgligt att se henne dålig så ofta. :(

Dagen började bra, men nu har hon sovit i flera timmar och vaknar bara för att bli tröstad och somna om igen, stackarn ♥

Tack förresten för era kommentarer! Ni har blivit mycket bättre på att lämna tassavtryck, och det uppskattas hjärtligt. Det är ju då det blir kul att blogga:D


Idag
 Datum: 2012-03-27 Tid: 15:20:00 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Ett leende på läpparna. Och med jeansjacka. Den första jag ägt i hela mitt liv(!)
KappAhl 349.-

Herregud vilket härligt väder. Snart turbanpremiär känner jag! Sjaljakt påbörjas...
Knoddens senaste
 Datum: 2012-03-27 Tid: 09:46:00 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Stor som ett hus. Den hon har på sig är stl 86/92? Känns som vi passerade den stl för längesen. Riktigt mysigt plagg dock. Och betydligt mer användbart nu, när man slipper ha massa kläder utanpå:)
[Ursäkta även dålig bildkvalitét. Min kamera verkar inte vilja hitta hem efter flytten?]
Tävla om Makalösa mammor & pappor!
 Datum: 2012-03-26 Tid: 15:10:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [10] KommentarerDet enda du gör för att vara med är att gilla bokens FB-sida och sedan lämna en kommentar här med ditt bästa vardagstips med hur man får föräldravardagen att gå ihop!:) Tipsa gärna om tävlingen om du vill, men inget måste.

HÄR kan du läsa min recension av denna underbara bok.
Två lyckliga vinnare dras den 8/4!
Hårdonut
 Datum: 2012-03-26 Tid: 11:51:00 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [7] Kommentarer


Helgens. Donut i håret. Vilken fiffig uppfinning.
Soppkök... lika bra att låta bli?
 Datum: 2012-03-26 Tid: 09:55:00 Kategori:Genus & Jämställdhet Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer


Igår såg jag som hastigast på TV hur en grupp frivillga privatpersoner tagit ett initiativ för att starta ett soppkök i Stockholm för de hem- och papperslösa; Soppkök Stockholm.

Varm i hjärtat blev jag. De hemlösa ligger mig alltid nära hjärtat och jag försöker göra det jag kan för att hjälpa. Genom att köpa deras tidningar, bidra till stadsmissionen och prata med dem. Lyssna på deras livshistoria...

Till min förvåning möter jag dock diskussioner kring detta initiativ i morse när jag lyssnade på morgonpasset i P3... Det har uppstått debatt kring hurvida välgörenhet överlag ens fungerar. Varför ska man ge soppa när problemen är djupare än så?

Varför inte? säger jag. Det är en bra bit över det som förväntas av medelsvensson. Om alla bara gjorde något, hade vi haft ett betydligt trevligare samhälle. Men nej... istället ska vi gå omkring och tänka "Det är ingen idé att hjälpa. Det löser ingenting ändå."
Jag tror man kommer jävligt långt genom att ställa sig mitt I problematiken. Möta människorna som behöver hjälpen. Prata med dem. Få en insikt över vad som skulle krävas och behövas för att en lösning ens skall fungera. Jag tror att man i den kortsiktiga hjälpen kommer den långsiktiga ett stort steg närmre. Och sen förstår jag inte varför man vill missunna någon den glädje och värme som en enkel kopp soppa förmodligen ger.

Jag blir förbannad. Tycker det är så typiskt bitterSvensson att sitta och gnälla för att någon faktiskt gör något.


im back
 Datum: 2012-03-25 Tid: 21:52:20 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Knodden alltså... Mitt Prozac.

det går liksom inte att säga nog ofta. hon är mitt allt. hon är avgörande.

förra veckan var helvetisk. det är väldigt väldigt längesedan jag känt mig så pass blå och vilse som då. det hade sina olika anledningar, men knoddens fråvaro på första riktiga veckan var av största vikt.
Som jag sa innan så kommer man säkert vänja sig. man kommer anpassa sig och man kommer göra det bästa av det. Men det är ingen som förväntar sig eller tror att detta kommer ske direkt. Jag försöker intala mig att det kommer bli lättare. Men fy fan...

nätterna har varit suddblurr, hungern har uteblivit för första gången i hela mitt liv och gamla BPS-mönster har yttrat sig starkt. Jag kommer behöva återuppta någon samtalskontakt, det står säkert nu.


men så blev det åter Söndag. och the minuit i woke up började jag genast le. Åter skulle jag få träffa mitt barn igen. och nu är hon här. hela hemmet osar åter lugn och harmoni och jag känner mig trygg. Vi har haft en utedag i solen förståss och har sedan skruvat ihop lite möbler som inhandlades under helgens familjeroadtrip till Malmö.

nu kan jag åter tänka klart och ni kommer säkerligen se mer av mig här framöver. Imorgon är det dags att tävla. Så håll ögonen öppna!


Älskling hjälper mamma montera♥Betty Blue
 Datum: 2012-03-23 Tid: 09:23:19 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


det är tungt nu. därav min frånvaro. jag kämpar...
jag står utan ord
 Datum: 2012-03-21 Tid: 13:11:22 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer

för tillfället. Men mår bra. Återkommer
Kärlek
 Datum: 2012-03-20 Tid: 10:16:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


in my daughters eyes
Att sysselsätta sig
 Datum: 2012-03-19 Tid: 15:16:48 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Gårdagens löpning. 5,1 km 32 minuter.
Förhoppningsvis dagens löpning: 5,3km 31, helst 30 minuter.

Det handlar om att sysselsätta sig. Att försöka tänka på annat. Att inte hinna sakna. Att hon har det bra, det vet jag. och det oroar jag mig inte för ett dugg.

Men jag har ju faktiskt något att fokusera på nu. Och det är träningen. Löpningen in perticulare. Efter snart 4 veckors vila pga sjukdom och annat är jag nu taggad att åter få upp kondisen inför vårens lopp. Det är faktiskt bara en dryg månad tills det är dags för de två första av årets fyra lopp. Helt sinnesjukt faktiskt... Haha.

Växjöloppet 4,5 km den 1 Maj och Humlestafetten 5,5 km den 5e. Taggtaggtagg!
Tårar i barnabädd
 Datum: 2012-03-19 Tid: 10:12:51 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Gårdagen var omtumlande på många vis... För första gången skulle jag vara med om "överlämning" av knodden till hennes pappa.

Vi började dock dagen med att bowla. Jag, knodden och xkarln. Kameran glömdes såklart hemma, men det var en fröjd i ungefär två rundor. Sedan blev hon trött... Haha. Men absolut ett bra tips på nöje även fast hon är "så liten". Med lister i rännorna och bollstöd är det bara för henne att putta och heja:D


Mamma vann, knodden kom bra på andra plats och pappa förlorade stort. Haha


När vi kom hem till xkarln [äh. ja men vad fan ska jag kalla honom då? haha] somnade knodden ganska omgående och efter lite kaffesurplande med klump i hals lade jag mig tillslut bakom henne i sängen och bara bröt ihop. Fan vad jobbigt det var... Efter en så intensiv vecka av vad man innan tog som självklart; närhet, skratt och liv. Så ska jag nu vara utan henne i en hel vecka. Av ekande tomhet, barnprogram som inte ses och leksaker som inte används...
Jag fick samla mig samman när hon sedan vaknade och gav henne en ordentlig kram och puss innan jag begav mig hemåt. Till just det som jag beskrev; Så himla tomt. Och tyst. Nu är jag väldigt  glad för mina råttor i taket och min kisse som håller mig sällskap.

Det kommer bli bra så småning om. Det handlar om att kunna koppla av när man e barn"ledig" och försöka göra saker för sig själv. Men det tar nog ett tag innan man hittar dit.Bilder från veckan som gått. ♥ 

 
Mindre mysigt med landet;
 Datum: 2012-03-17 Tid: 19:51:33 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
-När man hör råttorna springa fram och tillbaka i taket.... *huuurv*


Cakepops försök 2
 Datum: 2012-03-16 Tid: 17:27:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


...blev betydligt bättre än min första omgång.

Men; det jag kan lära ut nu är att slarva inte med "limmet"! Alltså den choklad ni sätter på pinnen och trycker in i bollen. Låt de sedan stå i kylen i minst tio minuter. minst. Jag tror jag hade dem inne i fyra minuter och sedan skulle jag försöka mig på att doppa hela faderullan i choklad, vilket bara resulterade i att de lossnade. Antingen i chokladbadet eller när de stod på tork i ett glas.

Efter 5 6 demolerade bollar insåg jag mitt misstag och fick nöja mig med att ha dem uppochner.

Men tredje gången gillt, kanske?;)

Denna gång provade jag även att göra hälften med vanliga ballerinakex. Betydligt svårare att mosa än kladdkakekexen, så håll er till dem om ni inte har en mixer:)
Bloggminglet 2012
 Datum: 2012-03-16 Tid: 12:40:31 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Herregud nu är det bara en dryg månad kvar till det event jag vann biljetter till. Bloggminglet 2012 i Stockholm.
Jag är dock lite velande kring hurvida jag ska gå eller ej... Känns tråkigt att åka upp själv, även om jag vet att man kommer lära känna massvis med trevligt folk där. Är det någon av mina fina läsare som ska dit kanske?

Och nästa fråga... Om jag nu ska gå; Vad ska man ha på sig? haha.

Har lekt i HM:s dressingroom och tänker mig något likt ovan; somringt och fräscht. Blått!?

Det finns några få biljetter kvar meddelar de idag. Kan bokas här.
Tillbaka
 Datum: 2012-03-16 Tid: 09:58:51 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

på jobb och i rutiner. tydligen var det störande att jag stavat Shabby som Chabby. Tomato tomato...

Helt galet oinspirerad är jag just nu. Till träning, blogg osv. Det är en stor omställning som sker både för mig och knodden och det är där jag väljer att lägga fokus just nu.


-Mamma! utbrast knodden under gårdagens bokläsning.
Jaha se där ja...
VAB
 Datum: 2012-03-13 Tid: 21:30:53 Kategori:Knoddprylar & kläder! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
yet again.
Jag vet inte om knodden är sjuk fortfarande eller igen, men jag börjar tycka ordentligt synd om henne. Kan inte vara lätt att gå med feber såhär länge.

Jag pular fortfarande på här hemma och börjar faktiskt få ordning på det mesta. Lovar att bjuda på en rundtur när det är färdigt;)


En sneakpeak av köket som går i lant-chabbychic-60tal
och knodden i värsta modellpose med kläderna från Shampoodle som jag beställde från Todster.Recension av Makalösa mammor och pappor!
 Datum: 2012-03-12 Tid: 12:07:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag har fått äran att recensera en bok skriven av Tia Jumble. En liten handbok som skriker "Kom och läs mig!" lika mycket med sin färg som sitt ämne. Hur klarar man vardagen som förälder? Och kanske framförallt- hur klarar man den som ensamstående förälder?

Det här är en bok som jag tycker alla päron kan läsa. Oavsett om man är ensamstående eller ej. Den ger konkreta tips som kommer göra föräldra- och barnavardagen enklare för alla inblandade parter. Klockrena små tips som jag som småbarnsförälder tackar att jag fått ta del av i förhand och inte i efterhand. Tia belyser vikten av att vara konsekvent mot just det lilla barnet som inte förstår innebörden av "ibland", hon lyfter taxins många användningsområden och hon visar importansen av att ta hand om sig själv. Små exempel som gör storhandlingen, nattandet, ekonomin och barnpassningen enklare samlas i denna lilla goding.
Hand i hand med det massiva jobb som en(s)a(m)stående Tia gör med sina två barn har hon ändå hittat stunder hon tar för sig själv och delar mer än gärna med sig hur man enklast når dessa. Och trots att hon verkligen visar hur hon fått sin vardag att gå ihop är hon heller inte sen med att poängtera att det är okej att tycka det är jobbigt. Det är okej att vilja försvinna in i tidningen ostört en stund eller bara vilja fly fältet. Man är inte mer än människa.

Det är en lättsam och humoristisk bok med makalösa illustrationer gjorda av Erika Moeld. Textens uppbyggnad tillsammans med de underbara bilderna gör boken väldigt lätt och rolig att bläddra i, utan att behöva läsas från pärm till pärm.

Jag är tacksam och glad att jag fått möjligheten att få läsa denna bok idag och inte om fem år. Visst hade man säkert också själv kommit till insikt med mycket, men hon gör det så enkelt och tillåter mig som mamma att utvecklas från steg två redan innan problemen och episoderna faktiskt uppstått.

Om ni inte redan bestämt er för att gå ut och inhandla denna handbok till dig själv eller en vän kan jag bara säga en sak; Gör det. Ni kommer ha nytta av den många gånger om.

Boken släpps inom kort ut i handel men självklart ska ni mina fina läsare få möjlighet att vinna ett ex! Tävling dyker upp så fort boken är ute, så håll ögonen öppna!;)

[Gilla även på facebook för att ta del av mer info och intressanta diskussioner]
hon är här.
 Datum: 2012-03-11 Tid: 20:54:53 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Helgen har passerat med buller och bång. Och så äntligen äntligen kom Söndagen när mitt käraste entrade dörrarna till hennes nya andra hem.

 

Jag kan ärligt säga att i veckan som gått där jag maniskt försökt hålla mig igång och upptagen för att inte hinna sakna ihjäl mig, har jag hunnit känna galen nervositet både en och två gånger inför hennes ankomst. Hur ska det gå-vad kommer hon tänka-hur mycket förstår hon-tänk om hon hatar det-tänk om hun hunnit avskärma sig mig. osv osv.

 

Men så fort vi öppnade dörrarna och hon fick se kissen Ida igen sken hon upp som en sol och gav henne en stor kram. Efter kattvälkomnandet sprang hon runt och och ooh:ade och aah:ade åt alla saker hon förmodligen inte insett att hon saknat förän nu. Och uppe i hennes rum fanns ju både Titti och tavlan, och böckerna och allt. Den glädjen hon hade spred sig som ett lugn hos mig och nu ska jag bara försöka landa i detta.

 

Jag vet ju att det kommer gå bra. Men herregud. Man är ju inte mer än människa och mamma i att oroa ihjäl sig en smula.

Låt någon gå en bättre framtid till mötes i dina gamla skor!
 Datum: 2012-03-09 Tid: 10:14:39 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
Sånt här gör mig glad... Stadium är bra. I vintras kunde du lämna in din gamla vinterjacka och få 200kr rabatt på en ny hos dem. Din jacka gick gick då till de hemlösa i kylan.

Nu kör de en uppföljare fast med skor. Lämna in dina gamla skor och få 100kr rabatt. Skorna går till dem som behöver dem. ♥

Läs mer här.


Godmorgon Fredag
 Datum: 2012-03-09 Tid: 07:47:42 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Fredagslyx.

Tack för era tips angående håll.
Jag har alltid trott att det berott på mat/vätska för tight inpå själva rundan, men efter att ha väntat både 2,3 och 4 timmar insér jag nu att det måste hänga på något annat. Syret, hållningen eller liknande. Sten i handen har testats men fungerar ej. Nästa knep att testa är att knyta ett gummiband bak axlarna. Ett tips från Mia som jag tror kan funka riktigt bra. På så sätt "tvingar" man upp hållningen på ett (o)naturligt sätt. :)

Idag jobbar jag långdag och ikväll väntas roadtrip. Längtar ihjäl mig tills Söndag då knodden kommer till mammsi igen. ♥
Lister
 Datum: 2012-03-07 Tid: 10:08:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer

 

Home is where the heart is...

Att sedan denna miljö finns ett stenkast från ytterdörren är bara ett megaplus i kanten. Jag begav mig ut i löparskorna igår för att se vilka vägar och stigar som fanns att tillgå kring min nya bostad och fann mig leendes till vårsolen. Ända tills jag åter igen fick håll och tvingades avbryta och gå. Igen.

Är det något löparsnille därute som kan ge tips på vad man gör för att undvika håll, hojta gärna till. jag blir tokig snart.
Sjuk
 Datum: 2012-03-07 Tid: 10:03:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

yet again.
Nelly High heels kom till stan
 Datum: 2012-03-05 Tid: 12:28:14 Kategori:Fest & Events Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Bild snodd från Shopalicious. De 100 första tjejerna [och killarna. Spottade åtminstonde två. hehe] fick välja ett par skor och gick hem med en goodiebag. De blå underbara godingarna blev mitt förstahandsval. Att jag kommer bli två meter med dem, är mindre viktigt. Haha.


Vårt gorgeous gäng.
Jag hade på mig halsband och blå skjorta från h&m, jeans meandi, skor Din Sko, clutch Åhléns och en hel drös löshår från mor;)  


Shopalicious-Linda o jag, Mia & Dennis.


Tack för en underbar kväll alla inblandade. Och tack Nelly;)
Hey
 Datum: 2012-03-05 Tid: 10:06:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Helgen har varit fullständigt smockad. Jag har köpt en liten bil, firat syster som fyllt 20, vi har minglat på Nelly High heels och jag har flyttat.

Äntligen äntligen är jag nu där jag ska. Känns så fruktansvärt skönt. Trots att jag satt i ett berg av flyttkartonger och sopsäckar igår så var jag liksom framme. Nu kan jag ta ett stort andetag och köra vidare. Viktigt och skönt med "avslut" för både mig och karln. Vi kommer ju dock ha med varandra att göra livet ut ändå och därför det är så pass viktigt och bra att vi är vänner.

Nu ska jag pula och ordna hela veckan i det nya och på Söndag kommer knodden till mig. Usch, jag har aldrig varit iväg från henne så här länge så det kommer bli en utmaning utan dess like. Men det får gå.

Bilder från helgen dyker upp pö om pö.


min morgon
 Datum: 2012-03-02 Tid: 07:49:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Jag vet inte om livet blir så mycket bättre just nu.
Fredag, sol, älskade syster fyller 20 och jag inviger solisarna :D
Skor och skor
 Datum: 2012-03-01 Tid: 10:13:39 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

 

Herregud vilket glapp det blivit i min träning. De senaste två veckorna har jag knappt varit utanför dörren pga sjukdom. Men nu jäklar e jag tillbaka på banan.

Igår inhandlades ett par välbehövda nya springskor. Efter konsultation med kunnig personal blev det ett par Asics gel. Jag trodde jag hade rätt bra hum om vilka skor jag ville ha, men jag hann knappt börja titta innan jag blev avrådd pga min plattfot. Haha. Så nu har jag bra stöd ute på vägarna igen och jag kan bara säga: Herregud vilken skillnad! Det är verkligen viktigt att ha bra skor när man är ute. Invigde även mina nya tights som jag fick hem från Rönnisch i veckan. Trodde jag hade en bild att bju på här, men de ligger hemma i datorn så får bli senare.

I helgen får dock allt vad träning heter vila för nu är det dags att avbryta min torrperiod. Mamma Anouk ska ut och svira. På Lördag är det dags för uppföljaren till Nelly Catwalk; Nelly Hig heels! Jag o polarna drar på oss de högsta skorna vi hittar och ställer oss i kö för ännu ett par. cant wait!:)


Ses vi?;)
Älskade knoddbilder
 Datum: 2012-03-01 Tid: 07:52:08 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

´
Från tid som gått ♥


Igår var vi på BVC för vaccinering och vägning&mätning. Knodden mätte hela 88 cm och vägde 13,5kg. En ståtlig liten 1,5åring:)

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin