Fotograferingen
 Datum: 2012-05-31 Tid: 15:13:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
gick utmärkt. Knodden var på sitt bästa humör och efter några minuters blyghet släppte hon loss och bjöd både på skratt och charader:D Vi hade bestämt träff på knoddens dagis, då det helt enkelt blev enklast. Att deras utemiljö dessutom är fantstisk är ju bara ett plus:) De andra barnen tittade nyfiket på medan fotografen försökte ta så många naturliga bilder som möjligt.

Det där är ju med konstigt. Hur obekväm man blir så fort ett objektiv är riktad mot en från en annan människa. Eh...he. liksom. Men jag fick se några bilder som blev underbara, så vi är nöjda:D Han skall även skicka några till mig så slänger ut dem här när de kommer.

Kimme Persson hette den duktige fotografen.


Härligt att ni är tillbaka!
 Datum: 2012-05-31 Tid: 10:34:54 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
...och ni tänker samma sak om mig- äntligen säger hon något vettigt. Haha.

Nej men jag älskar att ni är aktiva i kommentarsfältet. Det gör min dag som i ärlighetens namn inte började så bra. Kommentera mera! :D


Att avstå cirkus
 Datum: 2012-05-30 Tid: 17:50:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] KommentarerI veckan fick jag hem reklam för Cirkus Scott som tydligen har något samarbete med Bamse. Min första tanke var; Åh så roligt det hade varit för knodden. För det hade det säkert. Jag är övertygad om att hon hade tyckt det varit roligt att se clowner och djur hoppa omkring. Men på allvar? Elefanter? Kameler? I ett tält? som gör onaturliga saker och blir transporterade hela sitt liv i små burar och tränade och tyglade från födseln. Ett stort fett nej tack över det.

Det börjar trilla in lite Cirkus-upplevelser på bloggar omkring och jag blir ärligt talat lite illa till mods. Visst är det säkert underhållande för barnen en timme. Men jag tycker att man bör tänka längre kring hurvida det är värt det eller ej. Vill man stödja en industri som tar djuren från deras naturliga miljö och inte ens försöker återskapa den utan helt enkelt fostrar och tyglar dem till cikusartister? Vill man visa sina barn att det är okej?

Nej. Jag kan tänka mig att gå på en cirkus som inte har djur från Afrika/Asien. Tills dess får knodden faktiskt vara utan. Och handen på hjärtat så tror jag inte att det kommer skada henne desto mer.
Gult är...fint
 Datum: 2012-05-30 Tid: 15:05:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Inför fotograferingen imorgon inhandlades en vanlig bastopp på H&M på lunchen. [egentligen en klänning, men jag e för lång. haha] Jag har såå svårt att klä mig i färg, som fotografen bett om. Men inbillar mig att gult funkar med mina pigment, så det fick det bli.

För övrigt kan jag knappt gå. Var på skivstångspass igår för första gången på tre månader(!) och har sån sinnesjuk träningsvärk i ryggen idag. De senaste månadernas träning har nästan uteslutande blivit löpning. På gott och ont. Igår märkte jag tydligt hur snabbt man faller ur styrka och muskelminne. :/ Jag höll på att kräkas. Haha.
Bara att ta nya tag och se till att lyfta lite skrot åtminstonde en gång i veckan.
Hemma hos Anouk & knodden
 Datum: 2012-05-30 Tid: 10:06:00 Kategori:Mammans kläder och prylar Direktlänk Kommentarer: [12] Kommentarer
Ovanvåningen:


I den stora ramen saknas förstoringen från knoddens fotografering. Får den äntligen nästa vecka:)


Som grind används ena långsidan från knoddens gamla spjälsäng;)


Ett väldigt ofärdigt och omålat knoddkrypin.

Nedervåningen:

Köket. Minus en köksfläkt som tillkommit.


Del av hall och toa. Älskarälskarälskar att ha tvättmaskin och tumlare! Vardagslyx på hög nivå.


Trappan.

Så... Nu har ni (och främst pappa som efterfrågat) fått se hur vi bor på landet. Fasaden får ni faktiskt inte se för dem är hemskt ful. Och sen behöver ni inte veta allt;)
Ursäkta att ljuset skiljer sig så mellan bilderna. Det är inte det lättaste att fota ett rent hem under en timme eller så med en knodd som leker [läs stökar så fort man väljer ryggen till]Jag och knodden skall vara med i Vi Föräldrar!
 Datum: 2012-05-29 Tid: 15:14:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [9] Kommentarer
Nu kan jag äntligen berätta om vad jag en gång för längesedan nämnde som ett roligt mail i inkorgen; Jag och knodden ska vara med i tidningen Vi Föräldrar. :)

Ett väldigt ärofyllt uppdrag, måste jag säga där jag redan blivit intervjuad. En fotograf kommer på Torsdag och skall fotografera oss. Vad artikeln kommer handla om vill jag dock inte än avslöja utan det får ni se i tidningen när den kommer i sommar.

Det enda jag vill berätta och poängtera är att det berör ett ämne som jag personligen tycker är superviktigt och saknade information om själv när jag var gravid. Därför tycker jag [och x-karln] att det är värt att publicera både knoddens namn och ansikte. Jag funderade länge kring detta då hela anonymiteten kring henne på bloggen egentligen "fallerar", men kom fram till att det faktiskt är värt det. Och jag tror även att knodden själv när hon blir äldre kommer att uppskatta detta som en rolig sak. 

Jag kommer dock fortsätta hålla hennes ansikte något så när diskret på bloggen och jag kommer fortsätta kalla henne "knodden". Därför att jag fortfarande tror att en masspublicering inte för så jättemycket gott med sig.


Kalla mig dubbelmoralisk eller tvetydig. Men det känns bra för oss. Och det är huvudsaken. Alla gör som en själv vill.

Och det här ska bli så jäkla kuul! Vad ska vi ha på oss?:D


Till mig??
 Datum: 2012-05-29 Tid: 07:57:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


I helgen var det även mors dag. och älskade syster och mor uppmärksammade mig ♥
Hey
 Datum: 2012-05-28 Tid: 10:14:00 Kategori:Borderline Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Jag tror att jag i den mån det går kommer försöka att lyfta ur det positiva ur min vardag till min blogg och lämna det negativa osagt.

Jag tycker fortfarande det är superviktigt att skriva om verkligheten. Att aldrig försköna. Men jag känner dels att jag inte orkar gå in på varför det är lite tungt just nu och dels vill jag inte att knodden skall kopplas med en mamma som är deprimerad: För så är inte fallet. Mitt psykiska måeende är just nu knackligt, men det är inget som påverkar henne. alls. Än lyckas jag lägga all energi på att hon och vi ska ha det bra tillsammans. De tankar som kommer när hon sover, låter jag vara mitt bekymmer.

Så... jag kommer inte att ljuga. Inte heller undanhålla. Men jag kommer välja att fokusera på det som är positivt härinne. För positiva saker; det sker det hela tiden:D
Som i Lördags till exempel. Då jag och Dennis tog med oss knodden på en oförglömlig utflykt på Skånes djurpark. Kärlek i mammahjärtat när man fick vara med och dela hennes glädje kring djuren. ♥
När tangenterna inte lockar
 Datum: 2012-05-25 Tid: 12:50:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [2] KommentarerNu vet jag inte hur många inlägg jag påbörjat och skriva för att sedan bara spara i utkast och misstänka att de aldrig kommer se bloggdagsljus någonsin.

Det är som det är. Men jag njuter av knoddens sällskap och i helgen tror jag nog bestämt att vi ska ut och inviga sommaren genom att tälta nånstans. :) Vi hörs när vi hörs ma people!
Icke befintlig
 Datum: 2012-05-23 Tid: 21:19:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
-upptarering förklaras på grund av uppochnervänt liv just nu.

will probably be back tomorrow.


Sommar!
 Datum: 2012-05-21 Tid: 11:19:45 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [11] Kommentarer
Älskade älskade sol och värme: Välkommen.

Nu står jag inför sommarplaneringar. Vad ska man hitta på med knodden i sommar? Att åka utomlands känns lite overkill. Hon är ju nöjd i lekparken liksom. Men något vill man ju ändå göra. Att skapa minnen är ju bland det finaste som finns.

Vi skall åka upp till moffa i norr en vecka i alla fall, men sen... Skånes djurpark kanske? Legoland? Ta med tältet till Öland?
Förra året i Tylösand.
Wow
 Datum: 2012-05-21 Tid: 09:55:58 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [10] Kommentarer


Vilken helg jag haft. Jag har träffat massor med nya härliga människor och har nu fått bra med energi till knoddveckan som skall fyllas med lek och bus. 

Mina hjärtan somnade ihop igår ♥
[ni är förresten välkomna att följa mig på instagram "anouk" om intresse finns. Men skriv en kommentar med ert instagramnick så jag vet vem det är. Jag har den låst pga bilder på knodden;)]
Fredagsbestyr
 Datum: 2012-05-18 Tid: 09:19:24 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


Hey ma people!

Att få mysa med knodden var det bästa och det gav mig mer energi att klara resten av veckan. Det är så sjukt hur mycket som händer bara på några dagar ifrån varandra. Hon utvecklas så galet mycket hela tiden och stoltheten tar liksom inte slut.

Klämdag but still at work. Trevlig helg på er!!!
Dagens höjdpunkt
 Datum: 2012-05-16 Tid: 12:02:00 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
Idag får jag träffa henne en liten stund♥
[En av bilderna från fotograferingen]
Lipfish hos Jollyroom
 Datum: 2012-05-15 Tid: 18:20:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


Jag har såå länge suktat efter en tröja från Lipfish och nu när jag spottade traktormotivet inne hos jollyroom så insér jag att jag snart inte kan låta bli. Bra pris dessutom; 289 spänn:)
Tisdagsbabbel
 Datum: 2012-05-15 Tid: 15:06:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Jag kommer fortsätta såklart. Jag har redan tagit bort, provat blogga privat, låst, börjat om och hittat tillbaka. Jag vet att jag har ett behov av att få ventilera mig och få respons.
Och jag minns hur mycket jag saknade er mina fina läsare när jag höll mig undan förra hösten. Så kvar blir jag ett tag. Möjligt dock att jag blir lite mer restriktiv i mitt bloggande. Vi får helt enkelt se:)

Jag jobbar kväll denna veckan. Och den lilla fritid jag har på kvällen spenderar jag svärandes i löpspåret. Allt för att sysselsätta mig. Haha. Det går inte så braa med springet nu. :( Jag förbarmar mig. jag kommer 3 km och sen är det tvärstopp. Antingen av håll/kramp. Blää.

Och jag som har satt upp Göteborgsvarvet som mål till nästa år. Schhh! Säg inget till nån;)

Jag har påbörjat en Detoxkur idag. Det är MethoDraine som skall stå för min dryck de närmsta 20 dagarna och jag ingår med skepsis. Men jag fick den i Gooidebageen på minglet, så visst är det värt att testa i alla fall. :)
MethodDraine DETOX skall enligt bodystore: "rena kroppen med hjälp av 10 aktiva örter. Antioxidanterna i gröntte ger kroppen ett skydd mot fria radikaler"

Skeptisk som sagt:P


 Men gud det ser ut som jag är gråhårig!!! Det äär jag inte. haha
Återigen tvivlar jag
 Datum: 2012-05-14 Tid: 21:52:02 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
över mitt val att blogga. Om mitt föräldraskap, om mitt liv och om knodden. Återigen slås jag av tankarna kring vilka effekter detta faktiskt kommer ha för min älskade dotter när hon blir äldre.

Aftonbladets artikel
idag får mig att stanna upp än en gång.

Jag tycker mig ha hittat en bra kompromiss. Knodden går under namnet knodden och har alltid gjort, jag visar aldrig helbilder på hennes ansikte och jag är försiktig med vad jag berättar om hennes personlighet. Ändå räds jag för att viss information kommer för henne vara känsligt, som jag idag kanske missar och ser som banalt.

Jag försöker motivera mitt val med att detta inte är hennes val. Det är mitt. Bloggen ska handla om mig som mamma och inte om henne som dotter. Ändå insér jag att jag är väldigt personlig i uppgifterna kring mitt liv som kanske kan komma att bli problematiskt i hennes framtid.

Jag vet inte. Jag är så kluven. Yet again.


Vinnaren i Style by Lensway-tävlingen!
 Datum: 2012-05-14 Tid: 12:04:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

...blev med motiveringen;

"Tycker du ska välja nr 3, du kommer vara coolast på sweden rock! och jag kommer vara den lyckligaste stressade 2barns mamma som för första gången skulle ha ett par snygga ray bans! ;)"Jag hade ju faktiskt redan bestämt mig för par nr 2, men det var knappt ingen av er som tyckte om dem lika mycket som jag. Och eftersom jag skulle lyssna på er föll valet tillslut på nr 3 med fina Sofias motivering.

Stort grattis!!! Du kommer inom kort få mail från Lensway!
Bloppis - för mamma
 Datum: 2012-05-14 Tid: 10:06:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Tänkte att jag testar slänga ut lite saker som inte används här på bloggen innan jag kikar vidare. Kommer även lägga ut lite urvuxna knoddkläder om intresset finns?;


Nya nelly Nigaaria blå stl 41. 180.- Ses här i vitt.


Nya nelly Nixie svart stl 41 [dock jättesmå. Mer som 39/40]. 180.- Ses här i beige.


Ny klänning av märket Jane Blush också från Nelly stl M. 80.-


Lila väska från NYPD. Använd en gång. Kedjerem. 80.- [upptäckte två skrapningar i skinnet stora som knappnålshuvud]

Frakt tillkommer om det ska skickas. Maila mig vid intresse; anouk.blogg@gmail.comBloggar jag läser
 Datum: 2012-05-13 Tid: 19:40:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
för att personen bara är så snygg så det är löjligt;
-Rothbart

för att jag inte kan låta bli att gå in och ändå bara gapar och grimagerar var gång;
-Widerstedt

för att jag avundas personens liv;
-Gynning

för att personen bakom bloggen fascinerar mig och har en bra underskattad blogg;
-Pickadoll
-Oprofessionell

för att jag ofta nickar instämmande;
-Thedollhouse
-Lady Dahmer

för att jag fascineras av personens talang;
-Smäm
-KanDee
-ArtbyKajsa
-Hailie [Mitt senaste bloggfynd. KOLLA in hennes grymma väskor!!]

för att få träningsinspiration;
-TrendoTräning
-Verkligen

för att hitta gratisprylar;
-Nattstad

för att... Ja. Jag antar att jag är lite intresserad av mode ändå;
-Elin Wahlberg
-Shopalicious

för att få skratta;
-Tjuvlyssnat

Utöver detta har jag en hel drös vänner och släktingars bloggar jag läser för att hålla mig uppdaterad.
Så ni ser ju... Det blir inte mycket tid över till annat om kvällarna;) haha.


Sunday bloody Sunday
 Datum: 2012-05-13 Tid: 17:24:08 Kategori:Att separera & vara själv Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer
Barnet är lämnat hos sin far yet again och kvar är här jag. Men jag måste faktiskt säga... att det blir lättare. Inte för varje gång, utan jag skulle vilja påstå att det beror på andra saker.

Har vi haft en bra vecka så känns "överlämningen" så himla mycket bättre. Mammasamvetet är ni säkert många som vet hur det fungerar. Om man dessutom lägger till lite Bps-problematik så kan ni ana hur påverkad jag blir om jag känner att jag inte gjort mitt yttersta under veckan som gått. Jag gräver ner mig totalt med misslyckadmammastämpeln och blundar hårt tills det åter blir min chans att få återbevisa mig.

Så är det ju inte förståss. Men ni kan ju tänka er en vanlig dag för er där det inte riktigt gått som det var tänkt. Trotsen på ICA, brottningen vid tadborstningen och skriket vid läggdags. Sådana dagar existerar ju faktiskt. Men så får man vanligtvis en morgondag att göra allting bra igen. Tänk er då att den här dagen infaller dagen före lämning. Det känns fruktansvärt att lämna bort henne vid sådana tillfällen. Och det är detta jag har insett är den svåraste biten.

Nu har vi dock haft en underbar vecka. In fact en av de bästa sedan separationen och då känns det bra. Då kan jag koppla av på ett annat sätt när jag inte har henne. Se till att få saker gjorda och peppa mig inför nästa veckas ankomst.


Kärlek.Tivoli
 Datum: 2012-05-12 Tid: 21:05:29 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Igår åkte vi alltså till tivolit, marknaden och nöjesplatsen Holje marknad som kommer till Olofström en gång om året. Egentligen inget jag personligen är intresserad av, men misstänkte att det skulle vara till knoddens förtjusning så vi åkte dit.  För 1 kr inträde kan det ju vara värt att testa iaf:)


Mycket riktigt så älskade hon det. Men karusellerna och all dess musik var lite läskigt. Största fascinationen och glädjen gavs av Partyfabriken som hade sångtävling för barn. Knodden applåderade och skrek högt, dansade och diggade för fulla muggar:) Riktigt roligt att se.Fredag=Karusell
 Datum: 2012-05-11 Tid: 11:57:57 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer

Idag packar jag ihop knodden och syster i minin och kör till Holje marknad för lite karusellåk och ballongköp.
På återseende!

[btw så är det inte jag som ordnat upplägget på tävlingen. Känns liiite för ego, för min smak. But hey- im only in it for the win;)]
Ibland önskar jag att jag bodde i Stockholm
 Datum: 2012-05-10 Tid: 21:48:43 Kategori:Funderingar Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer
...men bara iband.

Stockholm för mig är tyvärr som de flesta fördomar; stressigt. mörkt. lite läskigt. Trots att jag i mina yngre år var väldigt mycket i storstan så hittade jag aldrig den där charmen och glansen som de sjunger om på Skansen. Nej- väl där håller jag i min väska på tunnelbanan, försöker med hela min kropp att inte titta någon i ögonen (gud förbjude!) och så tar jag mig bara dit jag ska för att kunna andas ut.

Men. Så kommer det tillfällen då jag liksom vrider mig lite i stolen här nere i syd och biter med avund på naglarna; Bloggeventen. Alla dessa underbara glammiga roliga inspirerande bloggevent som verkar pågå var och varannan dag. Alla innehållandes tunga goodiebags, celebra ansikten, erbjudanden och möjligheter.

Fru Niehoff som jag bodde med på bloggminglet är en van minglare och på hennes blogg ser man henne posera bredvid den ene kändisen efter den andre bara för att bli mätt på snittar och sedan komma hem och räkna julklapparna i påsen. Avund! Jag är avundsjuk! Jag vill också. Inte jämt. Inte var dag. Men jag vill ha möjligheten. Varför sker aldrig något kul här nere?

Ikväll tittar jag genom bilderna från Isabella Löwengrips event Size Me och drömmer mig bort. Tycka vad man nu tycker om henne, så hade det faktiskt varit riktigt intressant och gått på det.

Jag är inte bitter. Jag är bara rastlös imellanåt. haha;)


Kosherknodden
 Datum: 2012-05-10 Tid: 19:19:17 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer

Haha guldlocksbarnet fortsätter att gå i judiska banor;)Tävling - Style by Lensway
 Datum: 2012-05-10 Tid: 13:02:00 Kategori:Samarbeten & Tävlingar Direktlänk Kommentarer: [24] Kommentarer

Nu kör jag igång tävlingen Style By Lensway där ni har möjligheten att vinna ett par solglasögon från Lensway.se!

Det enda du behöver göra är att välja ut vilka solglasögon ni tycker jag ska använda i sommar och skriva en liten motivering i kommentarsfältet. Om fyra dagar väljer jag den som skrivit den bästa motiveringen och som kommer vinna samma solglasögon som jag ska köpa!


RB3025-001 51 Aviator              RB3025-W3234 Aviator              RB4125-710 Cats 5000                RB4147-710 51

Bilderna är klickbara! Och om ni undrar hur jag fick solglasögonen på bilderna så finns det en skitmsart funktion på Lensways.se där ni kan prova solglasögonen online. ;)

Kom igång och tävla och skicka in din motivering. Lycka till! :D
Speedblogging;
 Datum: 2012-05-09 Tid: 21:12:30 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer
-Att vara vaken sent är min egen specialitet. Att vakna tidigt, är knoddens. Dålig kombo. Trött familj.

-Jag håller på att fota mitt lilla krypin härhemma. Främst för att det är efterfrågat, så det kommer så småningom.

-På två månader med ihärdig träning har jag lyckats gå upp ett halvkilo. Yeey.

-På två månader har jag nog tryckt i mig 4kg choklad. Till och med jag kan räkna ut varför ovan slutsumma är ett faktum:/

-Knoddens fascination för traktorer har nu blivit en besatthet. Jag kommer snart få ändra pendelfordon tror jag.

-TACK VARE ER har jag blivit utsedd till Lensways bloggambassadör. Detta innbär att min största tävling i bloggens historia dyker upp under morgondagen och jag hoppas att ni är supersugna på att vara med! Solbrillor behöver väl alla nu?;)

Hörs imorrn ma people!


Att aldrig skambelägga eller sucka åt en olycka
 Datum: 2012-05-09 Tid: 11:32:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Något jag är väldigt tydlig och noga med i min uppfostran av knodden är att aldrig skambelägga eller sucka åt henne. Och då speciellt när det handlar om en olycka. Om  en handling från henne inte var avsiktligt så tänker jag aldrig låta henne känna ånger eller att hon ställer till med besvär. Oavsett om det handlar om att tappa/måla utanför/spilla/trilla/he sönder osv osv.

Det här är något som satt spår hos mig från delar av min egen barndom och jag vill minnas att jag tillslut i nervositet för att inte "klanta till det" gjorde precis det. Om och om igen. Idag har jag accepterat att jag e klumpDiana och kan ta det med en gnutta självironi. Men när jag var yngre var det väldigt jobbigt att det ofta förväntades av mig att jag skulle just snubbla eller spilla eller krascha något.

Jag vill aldrig att knodden ska känna skuld eller skam. Oavsett. Men jag är väldigt noga med att hålla eventuella shitvadjobbigtdethärbliratttorkaupp-suckar för mig själv och ersätta dem med "Ojdå. Det gör ingenting. Det går att torka". För så är det ju. En olycka är alltid en olycka i mina ögon.

Det här är egentligen en liten bagatell som säkert många tar som självklar, men eftersom jag själv fått uppleva motsatsen vet jag just hur viktigt det är att tänka på detta. För det sätter spår. Den lilla ansträngningen från min sida hoppas och tror jag kommer leda till att knodden får större självförtroende och svårare för andra att sätta sig på henne- Och detta blir för mig är en väldigt enkel ekvation= så jäkla enkelt och värt.


en underbar dag
 Datum: 2012-05-08 Tid: 20:44:08 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer

Idag har varit sådär allmänt vardagligt ljuvlig där det mesta rullat på av sig själv och glädjeämnena har utbytt varandra. Efter att knodden somnat i egen säng [som varit lite svårt på sistonde] på egen begäran satte jag på den här låten och grät som ett barn i samma eufori som den första veckoblurret efter förlossningen;

"Herreherrejävlar vad lyckligt lottad jag är..."Haha den där ljuvliga lull-ovetskapen
 Datum: 2012-05-08 Tid: 09:58:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [8] Kommentarer
Var inne på Gynnings blogg och kikade och kunde inte hjälpa att småle när jag ser hennes fina bilder på förberedelserna för ankomsten av deras nya familjemedlem;


aaaaaw....

Vänta du bara Gynning. Inom några dagar efter ankomst kommer din fina filt vara nerkräkt och bajsskadad, paraplyt undangömt pga vassa piggar [Varför sätter man ens ett paraply på skötbordet?] och de vikta små handdukarna lutbytta mot våtservetter och kökshanddukar.

Men jag blaimar henne inte; Jag levde i precis samma lull-illusion innan verkligheten slog:


aaaaw


eh..he.!?!
 Datum: 2012-05-07 Tid: 19:46:01 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Knoddens min när jag tar en mygga i luften och sedan ger den till katten som äter upp den...Campadre skapar habegär med Bagheera
 Datum: 2012-05-07 Tid: 16:02:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Grymt fina priser på löparkläder inne hos Campadre idag.
Humlestafetten
 Datum: 2012-05-07 Tid: 09:57:00 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer


Team Memira


Micke spurtade in en utomordentlig tid på sin konstanta uppförsbacke. Liksom resten av laget...


Ja vad ska jag säga? ...förutom jag. Bilderna talar för sig själv. Det gick så jäkla dåligt. tycker jag. Jag var helt knäckt och att jag inte slog min tid tog mig mycket mycket hårdare än jag nånsin kunnat drömma om.


Det här med att springa stafett var inte min grej. Att ha sju människors resultat så beroende av min insats blev för mycket för mig och det knäckte mig psykiskt efter halva sträckan.

Efter lite håll och fel klädsel såg jag mig besegrad och sprang in 5,3 på 31:20. Egentligen ingen superdålig tid alls. Men bara för att de andra medlemmarna slog sin uppskattade tid så mycket och jag plussade på min kände jag hur de andras besvikelse växte. [HELT inbilskt. jag vet! men hej Borderline liksom] Jag gick hem.

Nya tag. bara vanliga lopp framöver. Löpningen tänker jag inte ge upp. Men jag tänker låta det vara min grej. Min individuella träning. Så lagom till Startskottet i Kristianstad den 6:e nästa månad e jag på banan igen och ska försöka slå min Växjötid. Så det så. :P
Tips varehääär!
 Datum: 2012-05-06 Tid: 22:58:03 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Tips var önskat. Och tips skallo komma; [skallo?]

Bästa gratistipsen:
-Ladda ner appen Wrapp & FreeBee för att just nu hämta ut presentkort, yoggi och Nutribars.
-Smartson, Spott&Tell och Buzzador för att testa saker.
-Tamponsforfree för att få hem gratis tamponger i brevlådan varje månad!
-Prenumerera på den här bloggen för att inte missa nåt!
-Byt kommun! I en månads tid har det trillat in "Välkommen till din nya bostad här får du massor med kaffe och sågar och bowling och nagelvård"-kuponger typ. haha
-Campadre & Members är inte gratis men ibland nästintill. Märkesprylar på kraftigt nedsatta priser under kampanjperiod. Allt från inredning, till barn, till träning. [Vill ni ha en inbjudan till Members så skriv en kommentar med din mail]

Mest underskattade bloggen:
-Denna pudding.

 

-Bästa budget snabbmaten som går hem hos barnet:
-Koka fullkorns snabbmakaroner. Stek lök och hackade champinjoner och släng ner några färdiga köttbullar. Avrunda med lite krossade tomater, örter och ketchup. Et voila!
-
Burkravioli
-
Kokt ägg och makrill
-Blodpudding! Sjukt nyttigt, billigt och gott.

 

Mest fascinerande leksaken:
-Köp en liten uppblåsbar pool. Fyll med några cm vatten, lite grus, stenar, snäckor och blommor och utrusta barnet med galonisar. Your kid will be delighted for hours.

 

Sakslukande ordning:
-Köp såna här och för in under sängen där annars bara samlas råttor. Ingen ser dem. De tar en hel del och vips så har du ett cleanare hem.

 

Bästa sminkhemligheten:
-Den här mirakelsaken. I alla lägen.

 

Tidsvinnande koncept:
-Stäng av dumburken! Sedan jag flyttade ut till landet där jag är försedd med 4 kanaler tittar jag nästintill aldrig på TV längre och får desto mer tid över till hemmet, böcker [herregud har inte läst sedan jag var preggo?!] och annat nyttigt efter knodden somnat. Att datorn fortfarande slukar en hel tid är dock fortfarande ett omen;) haha.

 

Bästa måbra-tipset:
-Börja träna. punkt. Det e sant det alla hurtbullar säger; Man mår awesome efter ett pass. Tro mig, jag har nästan blivit en;)

 

Over and out!
Nu så
 Datum: 2012-05-06 Tid: 21:29:00 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

nu är allt som det ska igen♥


Någon frågade varför det inte blev någon mammagala för mig i år. Nej, eftersom jag vann biljett till minglet kände jag att det fick räcka där. Men av bilderna att döma så har mammagalan fått ett stort uppsving från förra året så att boka in en vistelse till nästa år är inte helt omöjligt.Lördag
 Datum: 2012-05-05 Tid: 20:19:45 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


Jag har sprungit stafetten. Är dock hemskt besviken över min insats. Men ska försöka vara nöjd att jag ens gjorde det. Bjuder på bilder på Måndag då jag når mors kamerasladd. Nu sitter jag med fötterna i högläge och inväntar morgondagen då knodden äntligen kommer hem igen.Havssalt från Mathem.se
 Datum: 2012-05-04 Tid: 15:58:25 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [3] Kommentarer


I goodiebagen från Bloggminglet låg det lite produkter från mathem.se. Bland annat en burk med havssalt som jag använde när jag gjorde min segermiddag för en-måltid igår;) Att piffa upp klyftpotatis med lite krossade havssaltsflingor är verkligen ett enkelt sätt att höja en måltidsupplevelse! Riktigt riktigt gott.

Tyvärr kan inte mathem leverera hem till mig. Annars är det en riktigt smart idé med hemleverans av mat tycker jag. Bor du dock i Göteborg | Helsingborg | Lund | Malmö | Stockholm | Uppsala har du bättre lycka;)


Närodlade sparrisar och coctailtomater ♥Blir tokig
 Datum: 2012-05-04 Tid: 11:14:06 Kategori:Dagbok & Kärlek Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer
Finns det någon snäll själ som kan hjälpa mig och lyfta hela bodyn på min blogg? Alltså inläggsfältet, headern, menyn och hela köret? Maila mig: anouk.blogg@gmail.comSpring spring efter vatten
 Datum: 2012-05-04 Tid: 10:08:00 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer

Igår testsprang jag min sträcka som jag blivit tilldelad i Humlestafetten på Lördag.
Vi är ett lag om åtta som ska springa varsin bit med en liten stafettpinne;) haha. 5,3 km total plan raksträcka var det. Men vacker natur och härligt sommarväder gjorde att jag äntligen äntligen slog mitt mål som jag haft så länge; att komma 5km på under en halvtimme.

GPS:en visade 5,02 km medan kartan säger 5,3 km och jag sprang in på 29min 57 sek!!! :D Känns skitbra!


I snyggaste lagtröjan från Memira, som vi är sponsrade av;)
Alla ska sova
 Datum: 2012-05-03 Tid: 18:24:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [1] Kommentarer


När knodden var hos mig sist möttes jag av denna syn: Det inte bara dockorna som skall nattas:)
Ja men nu så
 Datum: 2012-05-03 Tid: 15:11:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [0] Kommentarer

"Sluta ta allt så hårt, man behöver väl inte attackera för minsta lilla kritik. Du missförstod nog, det var inte så jag menade, du har för det första uppdaterat oftare, du har tipsat mer, skriver ner både tankar och funderingar kring mammslivet. Har inget med ditt ex att göra så tagga ner...du skrev ju ändå aldrig om honom så. Har full förståelse att det skett många förändringar i ditt liv men det var bara en tanke och känsla jag hade och jag har precis lika mycket rätt att dela med mig av den som du har att skriva just vad du vill i din blogg, så länge jag inte skriver ngt stötande. Ta hand om er./k"


Jag tar det inte hårt. Inte ens i närheten. Jag har lärt mig att skaka av tråkiga kommentarer. [De godkänner jag inte ens] Men det här var ju inte ens en tråkig kommentar utan faktiskt en bra synpunkt- OM du hade kunnat lämna ditt namn eller mail så att jag hade haft chans att svara. Annars blir det ganska svårt. Nu skrev jag en liten notis om det i ett inlägg och fick svar med desto mer konstruktiv kritik. Vilket är lättare att ta till sig.

Jag håller med dig. Och det här är något jag tänkt på själv. Att jag uppdaterar mindre idag än förr är dels ett medvetet val och dels ett resultat av att tid inte finns;

Ju äldre knodden blir desto mindre av hennes personlighet vill jag yttra. För ju äldre hon blir desto mer en person blir hon. Och jag tycker som sagt inte det är mitt beslut att ta om hon skall ligga ute med hull och hår på min blogg. Jag tyckte mig ha hittat en bra lösning fram tills hon var ungefär ett år gammal, men nu filar jag på ett nytt sätt att lyckas berätta om henne utan att avslöja henne, om ni förstår vad jag menar? En balansgång som är hårfin...

Att mammafunderingarna blir färre är ett direkt resultat av att tiden går och jag faktiskt blir stärkt i min mammaroll. Som gravid och Rookiemamma var ju funderingarna och frågorna miljontals. Men ju mer jag kommer in i rollen och hittar min egen plats faller det sig ganska naturligt att även frågorna blir färre.

Tips är något jag däremot ska bli bättre på igen! Jag visste faktiskt inte att det var så pass uppskattat som det faktiskt verkar vara. Det är fler som efterlyst just mina tips, så självklart! Jag fnular redan på en lista;)

Ytterligare en sak jag vet med mig ha blivit sämre på är att blogga om min vardag. Något jag alltid försökt undvika att enbart skriva om, men ibland behövs det... Anledningen till detta är dock så enkelt som att jag inte hittar min kamerajävel. Haha. [frustrerad.nu]

Så TACK för din åsikt. Jag älskar att få gehör. Men ni som går i samma tankar: Lämna gärna ett namn så jag har chans att svara;)Torsdagsfunderingar
 Datum: 2012-05-03 Tid: 10:05:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [5] Kommentarer

Fick en kommentar att min blogg blivit den tråkigaste någonsin sedan jag och X-karln brutit upp. Vad tråkigt att du känner så... Är det något du saknar eller är det bara honom? I såfall kanske du borde be honom starta en blogg istället?;)

Jo hörni. Knodden gick minsann på pottan igår! Två gånger! Och eftersom detta är en mammablogg så hoppas jag att ingen blir förvånad över att jag känner stolthet i sådana små trivala ting som kiss & bajs i en hink istället för blöja.

Det är lite skrämmande hur fort tiden går. Nu till sommaren blir hon faktiskt två år och är verkligen ingen bebis längre. Jag tycker överlag att vi lyckats väldigt bra än så länge. Det här med att vara förälder är en större uppgift än jag någonsin kunnat drömma om. Och nu när vi är förälder på varsitt håll gäller det såklart att tänka om. Hennes födelsedag som är på ingång blir ju plötsligt ett praktiskt "problem" att lösa, precis som kommande julaftnar och midsommardagar osv också kommer bli. Men jag är övertygad om att även detta löser sig och tror att detta bara kommer innebära att hon får dubbel glädje :)


Kransbarn♥
Käraste bloggläsare-får jag be er om en tjänst?
 Datum: 2012-05-02 Tid: 22:31:06 Kategori:Tips & Tummen upp! Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
Minns ni mitt inlägg jag skrev om Lensway som söker bloggambassadörer? Jag är nu finalist!!!

Snälla snälla hjälp mig genom att klicka in och rösta på mig. Detta innebär ju stora fördelar även för er som läser, så snälla ge mig två sekunder av er tid och hjälp mig vinna this shit!:D

HÄR [<-] ska du gå in och klicka på Diana Willman!:)

Tusen tusen tack på förhand♥

(Som tack för detta bjussar jag på en ny header. Tryck F5 om ni inte ser;))
Vet ni vad knodden gjort idag?!
 Datum: 2012-05-02 Tid: 10:15:00 Kategori:Knoddens fortsättning Direktlänk Kommentarer: [4] Kommentarer


:D:D:D
Stolt i mammahjärtat:)
I frekkin did it!!!
 Datum: 2012-05-01 Tid: 18:47:55 Kategori:Träning & Mat Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer

Efter ett halvårs träning och aldrig sprungit en meter innan sprang jag idag i mål efter 1 mil på 1:04:44. :D :D :D

Jag kunde faktiskt inte vara mer stolt över mig själv, än vad jag är just nu. Heja mig! Och heja min vänstra springfot Micke som peppat mig när det varit tungt och sprang in på ännu bättre tid:D Fy fan vad vi e bra!


Avnjuter en välförtjänt öl i solen. :)

Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin