Återigen tvivlar jag
Datum: 2012-05-14 Tid: 21:52:02 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [2] Kommentarer
över mitt val att blogga. Om mitt föräldraskap, om mitt liv och om knodden. Återigen slås jag av tankarna kring vilka effekter detta faktiskt kommer ha för min älskade dotter när hon blir äldre.

Aftonbladets artikel
idag får mig att stanna upp än en gång.

Jag tycker mig ha hittat en bra kompromiss. Knodden går under namnet knodden och har alltid gjort, jag visar aldrig helbilder på hennes ansikte och jag är försiktig med vad jag berättar om hennes personlighet. Ändå räds jag för att viss information kommer för henne vara känsligt, som jag idag kanske missar och ser som banalt.

Jag försöker motivera mitt val med att detta inte är hennes val. Det är mitt. Bloggen ska handla om mig som mamma och inte om henne som dotter. Ändå insér jag att jag är väldigt personlig i uppgifterna kring mitt liv som kanske kan komma att bli problematiskt i hennes framtid.

Jag vet inte. Jag är så kluven. Yet again.

2 Kommentarer
J

Jag tycker att du har en bra balans och när våra barn blir stora kommer det finnas sä mkt info om varenda unge att det snarast kanske är konstigt om ens barndom inte finns dokumenterad- mamma brydde du dig inte tillräckligt? Skulle ju kunna vara en lika legitim fråga.

2012-05-15 l 07:51:26
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Kajsa

Fina du. Läste den där artikeln och tänkte också på det här. Inte dig specifikt, men allmänt om bloggande, exponerande av sig själv och sina barn, om framtida konsekvenser. Det är svårt.Men, jag vill bara säga att jag verkligen tycker du hittat en jättebra nivå. Jag kan nog inte minnas att jag någonsin reagerat starkt på att "oj, det där borde hon inte skrivit". Jag är ändå ofta mer än lovligt kritisk kring just de här bitarna när jag läser bloggar (antagligen därför jag läser så få).Du måste känna efter vad som funkar och känns bra för dig. Men, som sagt... vill bara säga att jag tycker du gör ett väldigt bra jobb. Långt bättre än väldigt många andra!

2012-05-15 l 08:21:33
Blogg/hemsida: http://www.artbykajsa.seNamn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin