Att aldrig skambelägga eller sucka åt en olycka
Datum: 2012-05-09 Tid: 11:32:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [6] Kommentarer
Något jag är väldigt tydlig och noga med i min uppfostran av knodden är att aldrig skambelägga eller sucka åt henne. Och då speciellt när det handlar om en olycka. Om  en handling från henne inte var avsiktligt så tänker jag aldrig låta henne känna ånger eller att hon ställer till med besvär. Oavsett om det handlar om att tappa/måla utanför/spilla/trilla/he sönder osv osv.

Det här är något som satt spår hos mig från delar av min egen barndom och jag vill minnas att jag tillslut i nervositet för att inte "klanta till det" gjorde precis det. Om och om igen. Idag har jag accepterat att jag e klumpDiana och kan ta det med en gnutta självironi. Men när jag var yngre var det väldigt jobbigt att det ofta förväntades av mig att jag skulle just snubbla eller spilla eller krascha något.

Jag vill aldrig att knodden ska känna skuld eller skam. Oavsett. Men jag är väldigt noga med att hålla eventuella shitvadjobbigtdethärbliratttorkaupp-suckar för mig själv och ersätta dem med "Ojdå. Det gör ingenting. Det går att torka". För så är det ju. En olycka är alltid en olycka i mina ögon.

Det här är egentligen en liten bagatell som säkert många tar som självklar, men eftersom jag själv fått uppleva motsatsen vet jag just hur viktigt det är att tänka på detta. För det sätter spår. Den lilla ansträngningen från min sida hoppas och tror jag kommer leda till att knodden får större självförtroende och svårare för andra att sätta sig på henne- Och detta blir för mig är en väldigt enkel ekvation= så jäkla enkelt och värt.

6 Kommentarer
Syster

Du har så jävla rätt i det där, försöker också att göra så men ibland råkar en suck komma. Men efter det ett det gör inget så klart! Ja vi har inte haft det så jäkla lätt:/

2012-05-09 l 11:46:30
Blogg/hemsida: http://jobeah.blogg.se/
J

Viktigt! Jag är faktiskt också väldigt noga med just det :).

2012-05-09 l 12:42:38
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
Zilla

Ja de va inte så svårt faktiskt :) Ohh tack för tipset de e Zilligt du kan de där! :)

2012-05-09 l 16:07:09
Blogg/hemsida: http://vivaladivah.webblogg.se/
Mamma

Men hääär får du nog skriva att det inte kom från MIG ! var därför jag skilde mig. Blod e tjockare än vatten. Mamma älskar dig.

2012-05-09 l 16:18:48
Blogg/hemsida: http://iamback.blogg.se/
Frida

Så sant!

2012-05-09 l 21:55:30
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Mama Bear

Helt rätt! Otroligt viktigt.

2012-05-10 l 00:05:24
Blogg/hemsida: http://yourmamabear.wordpress.com/Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin