Att avstå cirkus
Datum: 2012-05-30 Tid: 17:50:00 Kategori:Mammafunderingar & uppfostringstankar Direktlänk Kommentarer: [10] KommentarerI veckan fick jag hem reklam för Cirkus Scott som tydligen har något samarbete med Bamse. Min första tanke var; Åh så roligt det hade varit för knodden. För det hade det säkert. Jag är övertygad om att hon hade tyckt det varit roligt att se clowner och djur hoppa omkring. Men på allvar? Elefanter? Kameler? I ett tält? som gör onaturliga saker och blir transporterade hela sitt liv i små burar och tränade och tyglade från födseln. Ett stort fett nej tack över det.

Det börjar trilla in lite Cirkus-upplevelser på bloggar omkring och jag blir ärligt talat lite illa till mods. Visst är det säkert underhållande för barnen en timme. Men jag tycker att man bör tänka längre kring hurvida det är värt det eller ej. Vill man stödja en industri som tar djuren från deras naturliga miljö och inte ens försöker återskapa den utan helt enkelt fostrar och tyglar dem till cikusartister? Vill man visa sina barn att det är okej?

Nej. Jag kan tänka mig att gå på en cirkus som inte har djur från Afrika/Asien. Tills dess får knodden faktiskt vara utan. Och handen på hjärtat så tror jag inte att det kommer skada henne desto mer.


10 Kommentarer
J

Ja! Jag har ångest inför både cirkusar och djurparker.

2012-05-30 l 18:11:47
Blogg/hemsida: http://welcometothedollhouse.blogg.se/
sofia-mamma till Vilja och Tintin

Är helt inne på ditt spår. Här blir det ingen circus,tycker det är fruktansvärt.

2012-05-30 l 18:31:23
Blogg/hemsida: http://www.fran3till4.blogspot.com
Frida

Fick också reklam för Bamse och Cirkus Scott här för ett par veckor sen och tänkte precis samma som du. Kali hade ÄLSKAT att se riktiga elefanter mm, men i min värld är en timmes underhållning för ett barn inte värt ett liv i fångenskap och tvångsarbete för ett djur. i en djurpark försöker dom väl i allafall efterlikna djurets normala miljö men en cirkus har ju inte dom möjligheterna.

2012-05-30 l 19:11:40
Blogg/hemsida: http://minx.blogg.se/
Martina

Oj vad bra sagt, blir alldeles rörd av att höra att någon mer tycker som jag! Helt fantastiskt!

Att folk kan tycka det är underhållning och värt att lägga pengar på cirkusdjur är för mig, helt obegripligt!

2012-05-30 l 19:17:17
Blogg/hemsida: http://martinut.blogg.se/
Anna

Åh jag är så kluven över det där! Jag älskade ju själv att gå på cirkus och Milo älskar ju djur.

Men nu när jag blivit äldre och åtminståne lite klokare inser jag ju att djuren inte har det så bra..

...men det är ju så fascinerande att titta på!... :/

2012-05-30 l 20:42:54
Blogg/hemsida: http://uffelina.wordpress.com
Maria K

Jag tänker på exakt samma sätt. Skulle aldrig stödja en cirkus som har djur.

2012-05-30 l 21:40:57
Sanne

Jag har samma dilemma. Gillar inte alls cirkus pga de stackars djuren. MEN dottern hade älskat det, men kommer inte gå på cirkus ändå. Det skulle inte kännas rätt någonstans. Visst kommer det bli prat om detta när hon blir äldre och kompisarna har varit och pratar om cirkus, men det får vi ta då. Jag kommer absolut dela med mig av mina tankar kring cirkus med henne, sen kommer jag inte förbjuda henne att gå om hon vill följa med någon annan på cirkus. När hon blir äldre.

2012-05-30 l 21:46:59
Johanna

Tack.

2012-05-31 l 16:08:28
Dannie

Bra där! Skär i mitt hjärta när jag ser folk simma med delfiner också. Efter att ha sett the cove vill du aldrig mer stötta den industrin någonsin!

2012-06-15 l 22:45:44
Blogg/hemsida: http://eckelbobbah.blogg.se/
Djurvän

DU är ett fett NEJ! Du saknar kompetens att överhuvudtaget uttala dig. Det ligger ingen kunskap bakom det du skriver vilket skapar förvirring kring dina läsare som naturligtvis tror att du vet vad du pratar om när du egentligen bara hittar på saker!

I Sverige har vi kanske en av de hårdaste djurlagar. Där står allt från vad djuren får transporteras som längst, hur stor yta dem måste ha osv. Cirkusen får i var stad besök av en veterinär som kontrollerar att lagen följs punkt till pricka!

I Sverige får INGA djur bevaras eller transporteras i burar.. Djur i bur är FÖRBJUDET sedan 70talet i Sverige.

Måga hästar hålls som sällskaps djur i Sverige, man varken tränar eller stimlurerar dem utan dem får gå i sin fina hage. Kan du tänka dig att gå i samma hage varje dag utan att få göra något. Cirkus djur tränas och man låter dem leka fram trick, man stimulerar deras hjärnor. Dem får ofta se nya hagar, nya miljöer vilket så klart är kul att utforska.

Läs på innan du skriver massa strunt som folk faller för.
Det är elakt mot "knodden" som får HELT FEL BILD, de är barn plågeri!! Hoppas hon får gå på riktig cirkus.

2012-07-17 l 12:24:00Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Diana.
Stärkt i mim mammaroll tar jag nu på mig rollen som singel mamma och bloggar om de prövningar och glädjeämnen livet ger mig. I övrigt om träning, humor och min underbara knodd.
Välkommen in.


bloglovin